CCR lanceert de website www.wwinn.org: het digitale platform van het World Wide Inland Navigation Network (WWINN)

08.10.2012

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) en de leden van het netwerk WWINN (World Wide Inland Navigation Network) lanceren het webplatform www.wwinn.org dat aan de presentatie en de promotie van de binnenvaart over de hele wereld is gewijd.

De belangrijkste binnenvaartactoren van de wereld zijn op initiatief van de CCR in maart 2012 bijeengekomen ter gelegenheid van het 6de Wereld Water Forum in Marseille. Tijdens deze meeting hebben de deelnemers overeenstemming bereikt over de groeiende betekenis van de binnenvaart in talrijke stroomgebieden van de wereld. De wereldwijd erkende concurrentievoordelen van de binnenvaart zijn benadrukt in een verklaring en ook het World Wide Inland Navigation Network (WWINN) is bij deze gelegenheid in het leven geroepen.

De website www.wwinn.org is de eerste concrete realisatie van dit netwerk, dat tot doel heeft de binnenvaart zo breed mogelijk te presenteren en te promoten. Het is een digitaal platform dat de belangrijkste vaarwegen in de wereld presenteert en toekomstige projecten en manifestaties van WWINN aankondigt. Het netwerk zal net als de website evolueren om de toekomstige ontwikkelingen in deze sector te kunnen blijven volgen. Om deze reden worden ook de autoriteiten van andere stroomgebieden uitgenodigd zich bij dit initiatief aan te sluiten. De CCR neemt niet alleen het ontwerp en de bijwerking van deze website, maar ook het secretariaat van WWINN voor rekening, zoals blijkt uit de verklaring die in maart 2012 in Marseille door de leden is aangenomen.

Aarzel niet deze nieuwe website te bezoeken www.wwinn.org en uw suggesties en opmerkingen aan ons kenbaar te maken (ccnr@ccr-zkr.org). Wij wensen u een prettig bezoek!